Over mij

Als moeder van 3 kinderen met ambitie weet ik hoe belangrijk
en fijn het is om je fit en energiek te voelen!

Hi, ik ben Anouk Hoogeveen (36). Gediplomeerd hormooncoach en Orthomoleculair voedingsadviseur. Samen met Tim zijn wij ouders van 3 heerlijke kinderen; zoontje Len (6), dochtertje Danie (3) en dochtertje Stevie geboren in augustus. Stevie is onze grote en onverwachte verrassing. Wat een cadeautje! Ze schopte onze – maar vooral mijn – planning totaal in de war. In de afgelopen jaren heb ik een mindset gecreëerd waarbij ik altijd uitga van het positieve en ik geloof dat alles gebeurd met een reden.

Ik was uit balans

Mijn leven kent pieken en dalen. Wie kent ze niet? Een opeenstapeling van gebeurtenissen hebben ervoor gezorgd dat ik thuis kwam te zitten met een burn-out.

9

De onverwachte scheiding van mijn ouders toen ik voor stage in Engeland woonde.

9

Enorme financiële stress door een bedrijf dat failliet is gegaan.

9

Drie bevallingen met allen een vervelende nasleep na de geboorte voor mij en de baby.

9

HPV-virus waardoor ik aan mijn baarmoedermond geopereerd moest worden, dit is hormonaal.

9

Een miskraam voordat ik zwanger was van Danie.

Mijn ouders gingen totaal onverwachts uit elkaar.
Ik woonde op dat moment in Engeland voor mijn stage. Ik heb enorme financiële stress gekend met een bedrijf dat failliet is gegaan. Ik heb
3 bevallingen met alle 3 een vervelende nasleep gehad. Tussen mijn eerste en tweede zwangerschap heb ik een miskraam gehad en een operatie aan mijn baarmoeder vanwege verkeerde uitstrijkjes. Ik had pap3 (HPV virus).

Toen dit alles achter de rug was en iedereen gezond leek, kreeg Tim te kampen met een burn-out. Net op dat moment zat mijn zwangerschapsverlof van Danie erop en ging ik weer aan het werk. Ik had een  uitdagende, drukke baan met een hoge werkdruk en werkte 4 dagen in de week als Key Accountmanager bij een internationale hotelketen. Voor mij geen probleem, ik zette wel een tandje bij. Voor mijn gevoel kon ik altijd alles aan en niets was mij te veel. Dit kreeg ik ook vaak uit mijn omgeving, met vragen zoals: ‘ hoe doe jij dat toch allemaal?’ Gewoon doen (lees: niet zeuren en gewoon doorgaan!) was mijn antwoord. Ik vond het doodnormaal.

Totdat ik zelf in een burn-out belandde en mijn lichaam aan de handrem aantrok.
Mijn arm deed niet meer wat het moest doen, ik kon niet meer achter mijn laptop zitten en ‘s nachts werd ik wakker van de pijn. Nachtenlang lag ik te piekeren, mijn hoofd stond altijd aan. Inmiddels had ik een groot slaapprobleem ontwikkeld, eeuwig dat opgeblazen gevoel in mijn buik, laatste kilo’s die ik er maar niet af kreeg, een mega kort lontje en ik liet alles uit mijn handen vallen. Altijd stress van werk en de files om de kinderen op tijd bij de gastouder op te halen om nog even de tijd met ze te hebben voordat zij naar bed moesten. Het was voor mij normaal geworden om me zo te voelen en te leven.

Toen, op een vrijdag barstte ik in tranen uit toen ik in de auto zat onderweg naar huis. Tranen komen bij mij al niet zo snel op, laat staat dat ik zo in huilen uitbarstte. Dit was voor mij een teken dat ik over mijn grenzen was gegaan. Het besef dat ik al voor langere tijd de signalen van mijn lijf heb genegeerd en zo ver over mijn grenzen was gegaan, was voor mij een reden om mij hier meer in te willen verdiepen.

Hoe kon het zijn dat ik het zo ver heb laten komen?
Wat maakte dat ik zo uit balans was geraakt? Na wat verdieping kwam al snel naar voren, dat als je te maken hebt met een burn-out, je hormonaal ook uit balans bent.

Hormoonbalans, voeding en mindset zijn onderwerpen die mij eindeloos intrigeren

Zoveel mogelijk vrouwen helpen naar een
fit en energiek leven!

In mijn omgeving zie en hoor ik zoveel vrouwen struggelen met zichzelf, hun gezondheid en alle ballen hoog willen houden. Zoals ik dat ook deed.

Zichzelf wegcijferen, niet blij zijn met wat ze in de spiegel zien, onrust ervaren of kampen met PCOS, PMS, endometriose, chronische vermoeidheid, menstruele migraine, darmklachten of een kinderwens die maar niet in vervulling gaat. Voor veel vrouwen is het normaal geworden om zich niet helemaal goed te voelen. Ik gun het elke vrouw om zich fit en energiek te voelen Uit ervaring weet ik dat het kan!

De kunst is alleen om erachter te komen wat voor jou werkt en wat bij jou past zodat dit duurzaam voor je gaat werken, zonder dat het je heel veel moeite kost. Het is meer dan oké om daar hulp bij te vragen. Niemand kan het tenslotte allemaal alleen.

Precies hierom help ik nu vrouwen om hormonaal goed in balans te komen zodat klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen met als eindresultaat dat zij zich weer fit voelen, vol energie en blij zijn met zichzelf. Als jij lekker in je vel zit, ben je tot zoveel meer in staat! Je kunt het mooiste uit je leven halen, je bent de leukste voor jezelf en voor de meest belangrijke mensen om je heen.

Als je mij zou kennen, dan zou je weten dat ik:

=

uit ga van de 80-20 regel, dus ook lief zijn voor jezelf

=

vind dat je altijd een keuze hebt hoe je met dingen omgaat.

=

allergisch ben voor luie mensen

=

bijna nooit ‘nee’ zeg tegen taart

=

al vanaf mijn 12e jaar vegetarisch ben

=

verslaafd ben aan persoonlijke ontwikkeling

=

podcast luister in elk vrij momentje (tijdens het doen van de was, autorijden, wandelen enz.)

=

al sinds 2009 samen ben met Tim en wij samen 3 kinderen hebben

=

Nu veel beter alleen kan zijn dan een aantal jaar geleden

=

nooit koffie drink

=

houd van het bos, het strand en varen

Hoe kan ik jou helpen? 

Opleidingen

E Trainer Hormoonfactor bij Sonnevelt opleidingen

EDe Nieuwe Coach opleiding van Dolly Heuveling

EOrthomoleculair adviseur basis bij SOHF

EOrthomoleculair adviseur gevorderd bij SOHF

ESpecialisatie Orthomoleculair specialist kinderen bij SOHF

EDe EMB-Therapeuten opleiding

Instagram @anoukhoogeveennl

[instagram-feed]

Wil jij op de hoogte blijven van mijn tips en adviezen?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Bedankt voor je inschrijving, vanaf nu blijf je op de hoogte van mijn tips en adviezen.