Over mij

Als moeder van 3 kinderen met ambitie weet ik hoe belangrijk
en fijn het is om je fit en energiek te voelen!

In februari 2019 gebeurde er iets, wat voor mij nooit een optie was, toch waarheid werd maar waardoor mijn leven totaal anders werd en ik mijn missie ontdekte.

Zoveel mogelijk vrouwen helpen om de hormonen weer in balans te krijgen zodat de heftige en menstruatieklachten tot het verleden behoren. Dat is wat ik het liefste doe!

Het was voor mij zo normaal om iedere maand minimaal een week niet te genieten te zijn, mij af te reageren
op de kinderen en wanneer Tim, mijn vriend thuiskwam tijdens ‘mijn spitsuur met de kinderen’ moest hij vooral uit mijn buurt blijven.

Ik zat vaak niet goed in mijn vel door die hele bolle en opgeblazen buik.
Ook voelde ik mij in de tweede periode van de maand dus na de eisprong tot aan mijn menstruatie steeds ontzettend moe en futloos.

Ik was eraan gewend om slechte nachten te hebben en uren wakker te liggen terwijl mijn kinderen wel sliepen (aan hen lag het dus niet). En laat ik over het eten van Tony’s en repen Milka maar niet beginnen.

Halverwege mijn cyclus lag zo vaak met hevige buikpijnen, steken en kramen op de bank. De ene maand vooral links en de andere maand zat de pijn rechts. Zo kwam ik erachter dat dit mijn eisprong was. Ik had toen nog geen idee dat dit niet normaal was. Ik dacht dat het erbij hoorde, dat dit het lot van het vrouw zijn was.

Hormoonbalans, voeding en mindset zijn onderwerpen die mij eindeloos intrigeren

In 2019 stond ik strak van de stress en was ik burn-out.
Dit was godzijdank wel het moment dat voor mij alles veranderde. Ik ging op zoek naar hoe ik goed voor mezelf kon gaan zorgen en dingen anders kon doen om van mijn mentale en fysieke klachten af te komen. Zo kwam ik erachter dat ik alle klachten rondom mijn menstruatie (PMS klachten) zelf kon verhelpen door aanpassingen te doen in mijn leefstijl. En dat deed ik, stap voor stap. Anders eten, stoppen met de pil, de juiste supplementen gebruiken, trainen van mijn mindset, anders met mijn tijd omgaan en beweging bleken te helpen om mijn hormonen weer voor mij te laten werken in plaats van tegen.

Ik slaap weer fantastisch, wordt uitgerust wakker met energie en zin in de dag.
’s Avonds nog een spelletje doen met de kinderen, hen in bad doen, op bed leggen en daarna wandelen of afspreken met een vriendin kost mij nu gelukkig geen moeite meer. Qua kleding trek ik zoveel meer aan omdat ik mij nu goed en zekerder voel zonder opgeblazen buik. Ik heb geen behoefte meer aan repen chocola. Bij de thee is één stukje pure chocola +72% puur (nog gezond ook) nu echt genoeg voor mij. Zo fijn! En mijn menstruatie is niet meer iets om tegenop te zien. Ik zie het nu als een health check voor mijn lichaam die zonder pijn verloopt.

Mijn visie
Wanneer iemand écht de motivatie heeft, helemaal klaar is met klachten en de bereidheid heeft dingen anders te doen, pas dan komt er ruimte voor verbetering. Ieder lichaam heeft een eigen gebruiksaanwijzing en die leren te lezen en te ondersteunen met de juiste voeding, beweging en supplementen etc. dan gaan de hormonen weer doen wat ze horen te doen. Het is niet altijd even makkelijk, het kan behoorlijk confronterend zijn maar het is wel weg naar een fitter, energieker en leuker leven! Ik geloof er niet in om alles perfect te doen en morgen 40 dingen aan te passen in je leefstijl. Ik zie dat als het recept voor mislukking en geen blijvende verandering. Ik ga voor duurzame verandering en niet voor het korte resultaat.

We leven ook in een bepaalde tijd waarin we nu eenmaal de hele dag geconfronteerd worden met dingen die niet zo goed zijn voor onze gezondheid maar ons tegelijkertijd ook veel brengen. Denk maar aan internet en de straling die dat met zich meebrengt bijvoorbeeld. Ik kijk dus echt waar is de winst te behalen, wat voor leven heeft deze persoon en welke aanpassingen passen daarbij. Ieder heeft een ander verhaal en daar komt een op maat gemaakt advies uit dat we samen stap voor stap gaan implementeren.

Ik wil zoveel mogelijk vrouwen helpen naar cyclus zonder klachten

Als je mij zou kennen, dan zou je weten dat ik:

=

Ik de 80-20 regel hanteer. Dus 80% leef ik zo gezond mogelijk en voor 20% laat ik het compleet los en maak je mij helemaal blij met wijntjes en kaasjes.

=

Ik zomaar een verhaal begin zonder dat ik de aandacht heb van iemand en dan verbaasd zijn als ik weer opnieuw moet beginnen.

=

Mijn bureau meestal een complete chaos is. Zo is het ook een beetje in mijn hoofd dus altijd met 100 dingen tegelijk bezig.

=

Ik nooit nee zeg tegen taart maar de carrot cake van Barista is echt mijn favoriet.

=

Ik al vanaf mijn 12e vegetarisch en dit is een mentaal dingetje. Thuis eet iedereen regelmatig vlees.

=

Ik sinds 2009 samen ben met Tim en wij de leukste kids hebben Len ’14, Danie ’17 & Stevie ‘20.

=

Ik ga liever wandelen terwijl de was boven nog een grote bende is.

=

Ik heel hard kan lachen om mijn eigen grappen waarvan Tim, mijn man dan denkt, oké lol…

=

Ik Boer zoekt vrouw elk seizoen weer fantastisch vind om naar te kijken.

=

Ik het heel tof zou vinden om mee te doen aan een programma als Expeditie Robbinson alleen het eten en de doodenge beesten niet zou aan kunnen.

Je kent nu mijn verhaal en ik ben nu zo benieuwd naar jouw verhaal.
Is er herkenning voor je?
Zo ja, het is aan jou.
Wil jij weten hoe ik je kan helpen?

Opleidingen

E Trainer Hormoonfactor bij Sonnevelt opleidingen

EDe Nieuwe Coach opleiding van Dolly Heuveling

EOrthomoleculair adviseur basis bij SOHF

EOrthomoleculair adviseur gevorderd bij SOHF

ESpecialisatie Orthomoleculair specialist kinderen bij SOHF

EDe EMB-Therapeuten opleiding

EMedische Basiskennis

Social Media