Op de over mij pagina heb je al veel over mijn verhaal kunnen lezen. Hier wil ik je nog even meenemen in wat dat met mij deed en hoe ik er toch voor heb gezorgd dat ik bepaalde zaken anders ging doen. Het was niet altijd makkelijk maar wel heel interessant en leerzaam. Deze periode had ik uiteindelijk nooit willen missen. Het is een geschenk geweest! Het heeft ervoor gezorgd dat ik mijn passie heb gevonden en mij nu wel heel goed voel.

Schaamte
Ik ben iemand die positief is ingesteld en altijd kijkt naar wat er juist wel mogelijk is. Daarvoor mag ik vooral mijn vader bedanken. Hij heeft een onuitputtelijke positiviteit en is echt een inspiratie voor mij.

In mijn burn-out was ik mezelf even helemaal kwijt en ik schaamde mij daar best heel erg voor. Juist mij zou dit nooit gebeuren.

De gedachten wat andere mensen van mijn situatie zouden vinden maakte ik heel belangrijk en het gevoel dat ik in een ander zijn ogen een aansteller zou zijn was niet lekker.  Zelf had ik namelijk altijd een oordeel over mensen die thuis zaten van werk met stressklachten. Ik vond dat echt gezeur en ik was juist meer het type van gewoon gaan en vooral niet opgeven. Juist toen ik thuis kwam te zitten van werk ging ik de lat nog hoger leggen voor mijzelf en mijn perfectionisme zat mij enorm in de weg. Het zorgde toch voor een gevoel van falen en ik verafschuwde mezelf daarvoor.

Er waren mensen die zeiden dat ik er na 3 weken rust wel weer bovenop zou zijn. Gewoon even uitrusten.  Ook dit gaf dan toch gelijk weer een druk en het gevoel dat ik er weer moest staan. Ik verloor een soort mijn identiteit; van iemand waarbij nooit iets te veel was, naar iemand die bijna niets meer gedaan kreeg en geen idee had welke kant ik op moest gaan.

Het omslagpunt
Uiteindelijk kwam er een omslag in mijn mindset. Deze omslag is mede gekomen doordat ik mij heb laten coachen, ik ben boeken gaan lezen over persoonlijke ontwikkeling, mindset, voeding en hormonen. Ik heb seminars bezocht, mijn gezondheid onder de loep genomen en ik heb de EMB-bloedtest gedaan. Hoe leefde ik, hoe mijn dagen er uit zagen, welke voeding wel en niet goed voor mij was en wat droeg ik onbewust nog mee uit het verleden. Het bleek een puzzel die in elkaar viel. Dit alles heeft mij zo goed geholpen om mij weer goed in mijn vel te voelen en weer fit te worden.

Ik kwam tot de conclusie dat alleen ik verantwoordelijk ben voor mijn eigen situatie en ook alleen ik de situatie kon veranderen. En precies dit inzicht wil ik aan iedereen meegeven. Pak je verantwoordelijkheid en ga iets doen aan de dingen die je niet bevallen. Focus je op de dingen waar jij invloed op hebt en je zal zien dat het beter wordt.

Daarbij ben ik van mening dat het leven voornamelijk bedoeld is om het naar je zin te hebben en je goed te voelen. Het is zonde van je tijd om gestresst je dagen door te moeten komen totdat je niet meer kunt.

Na 8 maanden thuis had ik besloten om niet meer terug te keren naar mijn werkgever en om te scholen
Wat ik heel spannend vond. Ik heb tenslotte ook een verantwoordelijkheid richting mijn gezin. Ik gooide alles over boord. Mijn vaste contract, lease auto, vrijheid, bonus, collega’s en ik besloot ervoor te gaan. Toen ben ik mij gaan verdiepen in hormonen; hoe je, je gezondheid kunt optimaliseren en wat je mindset hierin voor invloed heeft. HIER ging ik van ‘aan’! Ik wilde (en wil nog steeds) er alles over weten.

Je lichaam en geest werken samen. Je mindset en hormoonbalans zijn o.a. heel bepalend of jij je goed voelt, gelukkig bent en of jij het beste uit jezelf en daardoor uit je leven kunt halen. Je hormonen zijn verantwoordelijk voor vele processen in je lichaam en daarmee een key point om je goed in balans te voelen.

Ik heb verschillende opleidingen gevolgd zoals een coachopleiding voor intuïtief coachen, voedingsleer en tijdens mijn laatste zwangerschapsverlof heb ik mijn diploma behaald voor de opleiding Hormoonfactor coach. Ik ben nooit klaar met leren en mijn volgende opleiding Orthomoleculaire voeding is alweer van start gegaan.

Herkenbaarheid
Ik denk dat er heel veel vrouwen zijn met gelijke gedachtes of struggles. Mijn boodschap is vooral dat je je hart moet volgen maar vaak moet je eerst leren wat jouw hart je te vertellen heeft. Dat zijn we verleerd, we staan vooral in de doe- en overlevingsmodus. We denken te weinig na over waar je blij van wordt, wat je nodig hebt om gelukkig te zijn en welke voeding goed bij je past. Ga de connectie met jezelf terugvinden. Het leven moet vooral leuk zijn, je voldoening en energie geven! Je hormoonbalans, voeding en mindset is daar een groot onderdeel van.

Mocht dit herkenbaar voor je zijn, dan hoop ik een inspiratie te zijn en dat je ziet dat het echt anders kan. Mits je dit ECHT wilt.

Liefs, Anouk.

 

 

Wil jij op de hoogte blijven van mijn tips en adviezen?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Bedankt voor je inschrijving, vanaf nu blijf je op de hoogte van mijn tips en adviezen.