“Ik heb geen tijd” is bullshit!

“Ik heb geen tijd” is wat ik zoveel mensen hoor zeggen en vooral moeders. Zelf heb ik het ook heel lang geroepen en dit als excuus gebruikt. Want dat is het vaak. Een excuus, een bullshit excuus.

Wij moeders zijn de drukste wezens van deze planeet

Ik ben van mening dat wij moeders in bijna alle gevallen de drukste wezens op aarde zijn. We werken, hebben of nemen vaak een groot deel van de zorg van de kinderen voor onze rekening. Gelukkig hebben een hoop moeders wel een partner die ook goed helpt. Maar wij als moeders maken ons toch meestal drukker om de tijdsplanning; wie heeft er een kinderfeestje of spreekt af met een vriendje, haalt ze weer op, gaat mee naar zwemles, wil ook nog actief zijn op school of in ieder geval helpen waar nodig. Het huishouden moet ook nog gedaan worden. Met een beetje geluk heb je hier een taakverdeling in maar nu zijn we er nog lang niet.

Je bent wellicht ook partner dus af en toe samen wat leuks doen is niet verkeerd en zelfs hard nodig. Ook wil je waarschijnlijk graag aandacht besteden aan je sociale leven en een goede vriendin zijn, je wilt sporten of je vindt dat je dit moet. En niet te vergeten Netflix kijken met je telefoon in je handen. En dan is er geen tijd meer voor jezelf. Je moet al zoveel. Hoe in hemelsnaam moet je nog ergens tijd vandaan halen? En ja, daar is niets van gelogen, ik begrijp het volkomen. Maar het is mogelijk dit anders te gaan bekijken en om anders met je tijd om te gaan. Zelf heb ik het namelijk ook voor elkaar gekregen.

Maak jezelf geen slachtoffer van je eigen drukke schema
Iedereen heeft dezelfde tijd. 24 uur in een dag! Waarom lukt het de een dan wel en de ander niet om voor jezelf tijd te hebben en dingen te doen die jij echt wilt en echt belangrijk voor je zijn? Zoals naar de schoonheidsspecialiste, uitgebreid in bad gaan, dagje sauna, iets nieuws leren, je nagels laten doen. Wat jij dan ook leuk vindt en waar je energie van krijgt.

1) Stel prioriteiten; wat is echt belangrijk en wat mag eigenlijk minder van je tijd opeten? Je kunt bijvoorbeeld kiezen om één aflevering op Netflix te kijken in plaats van drie.

2) Begin met tien minuutjes per dag. En geloof me, die heeft iedereen. Anders heb je geen leven. Voordat je gaat slapen. Neem even de tijd om te bedenken hoe je dag was. Heb je er alles uitgehaald? Wat heb je precies met je tijd gedaan?

3) Heb je wellicht een onderwerp waar je meer van wilt weten of over wilt leren? Maak er dan een prioriteit van daar elke dag een video over, luister een podcast te kijken of lees elke dag stukje over dat onderwerp.

4) Plan één keer in de maand een date met jezelf. Nu is dat in deze corona tijden natuurlijk wat lastiger maar evengoed kun je tijd voor jezelf maken.

Wat je aandacht geeft groeit en je zal zien dat je al heel snel niet meer het gevoel hebt dat je alleen maar dingen moet, maar ook tijd aan jezelf besteedt. Het helpt om bovenstaande tips op te schrijven voor jezelf. Zo gaat het meer leven en is de kans groter dat je hier ook naar gaat handelen. You deserve it and it feels good!

Liefs, Anouk

 

 

Wil jij op de hoogte blijven van mijn tips en adviezen?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Bedankt voor je inschrijving, vanaf nu blijf je op de hoogte van mijn tips en adviezen.